Een stevige kas, dat is zekerheid


Waaien? Daar kan ik nu wel tegen!
Er zijn zoveel diverse kassen, van verschillende merken, maar wat is nou echt belangrijk? Een mooie uitstraling! Al spreekt dat mogelijk voor zich. Er zijn veel verschillende aspecten waarmee kassen zich onderscheiden van andere kassen, in te komen blogs zullen wij hier uitgebreid op in gaan. Vandaag gaan wij echter u meer vertellen over het funderingsprofiel, want de basis begint bij de stevigheid van uw kas. 

Stevigheid is terug te vinden in profieldiktes, glas diktes, windschoren, etc. Echter is het funderingsprofiel uw zekerheid voor een goede kas. Stelt u zich eens voor, u heeft een stuk aarde achter in uw tuin liggen en wenst daar graag een tuinkas te plaatsen. U zult wellicht gaan denken, in een tuinkas heb ik wel dat zand nodig! Een betonnen fundering is wel stevig maar dan moet ik alles vanuit potten gaan doen. Dat is toch niet handig. Het funderingsprofiel geeft u de mogelijkheid om een stabiele kas neer te zetten d.m.v. de vaak bijgeleverde grondankers. Door het vast zetten van de grondankers in bijvoorbeeld beton of cement is uw kas optimaal verankert. Nu bent u vrij om te doen wat u wenst in de kas, een deel zand, een deel tegels, u kiest waar u zich prettig bij voelt. Voor echt optimaal gebruik zou een omtrek van betonbandjes onder de kas een mooie oplossing zijn. Hiermee garandeert u dat de kas ten alle tijden mooi recht blijft staan.


Een goed funderingsprofiel dat begint bij een dikte van 40 mm, met zo'n dik profiel weet u dat u de juiste stevigheid te pakken heeft. Nu kunt u bij de eerste flinke storm zonder zorgen achter over zitten met een bak koffie of thee.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Warm in zo'n tuinkas!

Cactus kweken? Pas op voor die stekels!