Cactus kweken? Pas op voor die stekels!


De woestijn in uw tuinkas halen.
Een cactus kweken? Hoe begin je daaraan? Warme temperaturen zijn de kernwoorden, weinig water en veel warmte. Nu zult u denken dat wordt een uitdaging want ik heb een kas welke uitgevoerd is met 4 mm enkel glas. Alle warmte die aanwezig is zal in de winter zo weg zijn. Dit betekent dat u een verwarmingselement nodig heeft om de temperatuur netjes op peil te houden. Zo'n 25 tot 30 graden is optimaal voor een cactus! Hierbij rekening houdend met dat de temperatuur 's nachts niet lager dient te zijn dan 8 tot 10 graden. Een elektrische kachel aanbrengen in uw kas voor in de winter zorgt ervoor dat u goed het klimaat binnen de kas kunt beheersen. De elektrische kachel Eurom EK3301 word hiervoor veelal gebruikt. Nu weet u de basis voor een gelukkige cactus, maar de temperatuur is natuurlijk niet alles. 


Licht is namelijk ook heel belangrijk voor een cactus, al is teveel licht ook weer niet goed, ca. 5 uur is een mooie tijd voor de cactus om zich goed te voelen. Door al dat zonlicht zal de cactus goed dorstig worden, zodra de grond droog aanvoelt is het belangrijk om de cactus water te gaan geven. Dit doet u rondom de cactus, ziet u het maar als een soort voetenbadjes voor uw prachtig goed verzorgde cactus. 


Cactussen zijn moeilijke planten om te kweken en worden gezien als een optie voor de gevorderde kweker, dat gezegd te hebben is met zorg en aandacht veel mogelijk. Wellicht verrast u zichzelf als beginnend kweker.


Wat voor plant zou u graag willen kweken?




Reacties

Populaire posts van deze blog

Een stevige kas, dat is zekerheid

Warm in zo'n tuinkas!